طريقة عمل بسكوت العيد البسكويت المقرمش بالشكولاته او البرتقال بالصور خطوة خطوة

طريقة عمل بسكوت العيد البسكويت المقرمش بالشكولاته او البرتقال بالصور خطوة خطوة


المقادير:

7 ونصف كوب دقيق = كيلو دقيق + نص كوب دقيق
معلقة كبيرة ونصف بكينج بودر
كوبين سكر بودرة
4 بيضات كبيرة
كوب زبدة طرية + ربع كوب زيت
نصف كوب مية ندوب فيها معلقتين كبار بودرة عصير تانج بنكهة البرتقال
1 و 1/2 معلقة كبيرة بشر برتقال
ربع معلقة صغيرة فانيلا
ربع معلقة صغيرة ملح
(بامكانك استبدال بشر البرتقال وبودرة عصير التانج بجوز الهند وروح جوز الهند او اي نكهة او طعم تحبين)
الطريقة:


نضع الزبدة الطرية زي كده في بولة مع الزيت



ونخفق لمدة 5 دقايق لغاية ماا لون الزبدة يبيض زي كده
والفرق يكون واضح بين الزبدة الصفرا بدون خفق وبين الزبدة اللي خفقناها زي الصورة


وبعدين نحط السكر البودرة ونخفق لمدة دقيقتين بسسس
وده شكل الخليط بعد خفق البيض مع الزبدة والسكر بفضل الله ناعم وكريمي وابيض جمييييييل







وآخر حاجة نحط بامر الله الدقيق مع البكينج بودر وبشر البرتقال وندوب كيس بودرة تانج بالبرتقال 
في نص كوب مية ونحطه مع الدقيق ونعجن



ونعجن كل المكونات بايدينا كويس اوووووي مع العصير وكله كله
ونعجن لمدة 5 دقايق عشان العجينة تتشرب كل الدقيق والسااايل والزبدة



وده شكل عجينة البسكوت بعد العجن وباين فيها بشر البرتقال بفضل الله




وعجينة البسكوت عشان تكون ناجحة ان شاء الله لما نمسكها بايدينا تكون بتلزق بسييط في ايدينا زي كده
ده اسااااااااسي انها تلزق بسيييط اوووي بايدينا زي كده
عشان مايكونش البسكوت ناشف او زي الحجر ويكون هش ان شاء الله




ونحط بايدينا معلقة كبيرة زيت زي كده ونمسح بيها العجينة عشان مش تنشف 




وده شكل العجينة بعد ماااا مسحناها بالزيت بفضل الله


ونجيب المكنة بتاعتن سواء يدوية او بالكهربااا 
ونركبها في اي ترابيزة في المطبخ زي كده ونملاها بالعجينة اللذيذة بسم الله ونحط جنبنا الصواني 
عشان نقطع ونحط بالصينية على طول
وندهن الصواني زيت بسيط اوي بس



ونركب الاشكااااال بتاعة المكنة ونختار اي شكل نحبه 
لو بنحب البسكوت الرفيع او التخين بس طبعا البسكوت الرفيع ليه ميزة رااااائعة
انه بيعمل كمية عجينة كتيييييييرة اوووي لانه رفيع
اما لو عملنا بسكوت تخين بياخد عجينة كتيييرة وبيبقى سميك وبالتااالي مش بيدينا كمية كبيييرة



وندور المكنة وناخد كل بسكوتة بايدينا زي كده ونقطعها حسب الطول اللي نحبه لو طويييل او قصير

والشكل اللي فوووق بالمكنة بيعمل الشكل العادي ده السااااادة في الصينية
ولو مش عاجبنا نقدر نلفلفه حوالين بعضه نلولوه زي كده
بيدي شكل جميييل اوووي لما بيستوي البسكوت ان شاء الله



وده شكل البسكوت بالشكل اللي فووق في المكنة بس لما نلفه حوالين بعضه زي كده
بيبقى جميييل اووووي ان شاء الله
وهكذا نكمل الصواني بنفس الطريقة وباي شكل بنحبه طبعا

طريقة عمل بسكوت العيد البسكويت المقرمش بالشكولاته او البرتقال بالصور خطوة خطوة

طريقة عمل بسكوت العيد المقرمش بودر بطعم البرتقال او اي طعم,
طريقة عمل بسكوت العيد بالصور المقرمش بودر بطعم البرتقال او اي طعم ,طريقة عمل بسكوت العيد بالصور خطوة خطوة البسكويت المقرمش

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

فيديو منى فاروق كاملHD

علاج الم الحصى في الكلى Treatment of pain of kidney stones

صور فيس بوك جميلة Facebook photos are beautiful